Logo

Međunarodni dječji festival

Čarobna frula

O nama

Međunarodni dječji festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva.

Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera.

Namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja na festivalu uživo izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Izbor pjesama i natjecatelja obavlja višečlani žiri koji čine renomirani stručnjaci s područja dječje književnosti i glazbe.

Festival je nastao 2015. godine kao plod višegodišnjih napora i kontakata na planu međunarodnog  povezivanja u području dječjeg umjetničkog stvaralaštva, umjetničkog stvaralaštva za djecu i naravno glazbe.

Na prvom festivalu održanom 2015. nastupilo je ukupno 85 natjecatelja u dobi od 4 do 14 godina iz 6 zemalja (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije).

Na festivalu 2016. nastupilo je ukupno 117 izvođača u dobi od 3 do 15 godina, iz 8 zemalja (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Italije, Bugarske, Slovenije i Srbije).

Na festivalu 2017. nastupilo je ukupno 110 izvođača u dobi od 3 do 15 godina, iz 8 zemalja (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Malte, Rumunjske, Bugarske, Slovenije i Srbije).

Osim solista, na oba festivala kao pratnja, nastupilo je više od sto članova Dječjeg zbora Kikići i Genijalci.

Pozitivne posljedice festivala danas su vidljive kroz reakcije sudionika festivala koji se, zajedno sa svojim glazbenim pedagozima, raduju nastupu na novom izdanju najvećeg i najveselijeg međunarodnog dječjeg festivala takvog tipa u našoj domovini.

Sudjelovanjem na Međunarodnom dječjem festivalu Čarobna frula djeci – natjecateljima se pruža prilika iskazati svoje vokalne i scenske sposobnosti u okruženju koje je za njih pozitivno i poticajno.

Finale Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula 2016. svečano je otvorio cijenjeni gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić, a festival je održan pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Svojim prisustvom, srdačnim, toplim i poticajnim riječima festival učinio još svečanijim, a kojom prilikom mu je uručena Zahvalnica i prigodan poklon u ime sve djece natjecatelja.