Logo

Međunarodni dječji festival

Čarobna frula

Natječaj i propozicije

U organizaciji Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula, te suogranizatora CeKaTe – Zagrebački glazbeni podij i Hrvatskog društva skladatelja u razdoblju od 1. – 3. prosinca 2017. u Zagrebu, Park Stara Trešnjevka 1, održat će se Međunarodni dječji festival Čarobna frula, Zagreb 2017.

Međunarodni dječji festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja na festivalu uživo izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Izbor pjesama i natjecatelja vrši višečlana komisija koju čine renomirani stručnjaci na području glazbe i umjetnosti.

Festival se sastoji od polufinalnih natjecanja i jednog finala.

Natjecatelji festivala i u polufinalnim i u finalnom dijelu festivala natjecat će se u 4 kategorije:

  • I kategorija 3-6 godina
  • II kategorija 7-9 godina
  • III kategorija 10-12 godina
  • IV kategorija 13-15 godina

Ovisno o broju prijavljenih natjecatelja biti će i kategorija dueta.

Pripadnost određenoj kategoriji određuje se po datumu rođenja, odnosno po dobi koju natjecatelj ima u vrijeme održavanja festivala.

Skladba s kojom se natjecatelj prijavljuje može biti ranije izvođena i javno objavljena.

Trajanje prijavljene skladbe ne smije biti duže od 3 minute i 30 sekundi. Na festivalu se pjeva uživo uz instrumentalnu matricu (na matrici su dozvoljeni prateći vokali i/ili prateći zbor).

Ista pjesma može biti izvođena samo jednom tijekom održavanja Međunarodnoj dječjeg festivala Čarobna frula 2017. Prvi kandidat koji se prijavi sa određenom pjesmom ima pravo na njezino izvođenje.

Skladba koja se izvodi u polufinalnom natjecanju, mora biti ista skladba koju će natjecatelj izvoditi u finalu.

Autori i izvođači odabranih skladbi ustupaju organizatoru pravo da navedene skladbe izvede, tiska i prenosi putem medija i televizije bez teritorijalnih ograničenja, te da ih snimi na nosače zvuka odnosno da sva ili neka od tih prava prenese na treću osobu bez naknade.

Prema odluci žirija u svakoj kategoriji svakog polufinala biti će dodijeljene prva, druga i treća nagrada, natjecatelj/i sa najvećim brojem bodova nastupa/ju u finalnom natjecanju. Ocijene žirija biti će javno objavljene.

Svim sudionicima polufinalnih natjecanja stručni žiri će dodijeliti medalju, diplomu i prigodan poklon sponzora.

U finalnom natjecanju natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri, te im dodijeliti nagrade.

Odluke žirija su konačne.
Nagrade nisu novčane.
Sudionici finalnog natjecanja dobivaju diplomu, te pehar/plaketu i/ili prigodan poklon.

Organizacijski odbor Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula slobodan je dodijeliti posebne nagrade.

Organizator Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula zadržava pravo na reprodukciju i objavljivanje snimki festivala ili njegovih dijelova na televizijskim i radijskim postajama, Youtube-u, Facebooku i ostalim društvenim mrežama, snimanje video i audio materijala tijekom natjecanja te ga objaviti ili umnožavati kao festivalsku građu.

Roditelji ili drugi pratitelji natjecatelja odgovorni su za svoje ponašanje, sigurnost i zdravlje, te ponašanje, sigurnost i zdravlje natjecatelja kojima su u pratnji.

Slanjem prijavnice natjecatelj i njegov zakonski zastupnik bespogovorno pristaju na pravila i uvijete festivala.

Troškove dolaska i smještaja snose sami natjecatelji. Organizator će natjecateljima i njihovoj pratnji ponuditi smještaj po povoljnoj cijeni.

Organizator zadržava pravo na izmjenu natječaja i propozicija.

Kotizacija po izvođaču i skladbi iznosi 375,00 kn (za uplate izvan Republike Hrvatske 50€) u koji iznos ulaze troškovi organizacije festivala, a dio iznosa biti će darovan Domovima za (ne)zbrinutu djecu – Domovi Karmelićanki.

Kotizaciju je potrebno uplatiti nakon što komisija izvrši izbor pjesama i natjecatelja, te o izboru obavijesti natjecatelja e-mail porukom koja će sadržavati detaljne upute, a najkasnije do 15. listopada 2017. na IBAN: HR7524840081135027621, Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb, odnosno SWIFT: RZBHHR2X za uplate izvan Republike Hrvatske.

Za prijavu je potrebno na Prijava ispuniti prijavnicu najkasnije do 30. rujna 2017. u ponoć!

Zakašnjele i nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.

Kontakt za dodatne informacije:

U Zagrebu, 31. ožujka 2017.

organizacijski odbor
Međunarodnog dječjeg festivala
Čarobna frula