Logo

Međunarodni dječji festival

Čarobna frula

Natječaj i propozicije

U organizaciji Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula i suorganizatora Hrvatskog društva skladatelja 1. – 2. prosinca 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Zagreb, Trg Stjepana Radića 4, održat će se Međunarodni dječji festival Čarobna frula, Zagreb 2018.

Međunarodni dječji festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Namijenjen djeci, solistima u dobi od 3 do 15 godina (solisti rođeni do 1.12.2003.) koji na festivalu uživo izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Izbor pjesama i natjecatelja vrši višečlana komisija koju čine renomirani stručnjaci na području glazbe i umjetnosti.

Festival se sastoji od polufinalnih natjecanja i jednog finala.

Natjecatelji festivala i u polufinalnim i u finalnom dijelu festivala natjecat će se u 5 kategorija:

  • I kategorija, 3-6 godina
  • II kategorija, 7-9 godina
  • III kategorija, 10-12 godina
  • IV kategorija, 13-15 godina
  • kategorija DUETI, 3-15 godina

Pripadnost određenoj kategoriji određuje se po datumu rođenja, odnosno po dobi koju natjecatelj ima u vrijeme održavanja festivala.

Skladba s kojom se natjecatelj prijavljuje može biti ranije izvođena i javno objavljena.

Trajanje prijavljene skladbe ne smije biti duže od 3 minute i 30 sekundi. Na festivalu se pjeva uživo uz instrumentalnu matricu (na matrici su dozvoljeni prateći vokali i/ili prateći zbor).

Ista pjesma može biti izvođena samo jednom tijekom održavanja Međunarodnoj dječjeg festivala Čarobna frula 2018. Prvi kandidat koji se prijavi s određenom pjesmom ima pravo na njezino izvođenje.

Skladba koja se izvodi u polufinalnom natjecanju, mora biti ista skladba koju će natjecatelj izvoditi u finalu.

Autori i izvođači odabranih skladbi ustupaju organizatoru pravo da navedene skladbe izvede, tiska i prenosi putem medija i televizije.

Prema odluci žirija u svakoj kategoriji svakog polufinala natjecatelji će biti bodovani. Natjecatelj/i s najvećim brojem bodova u svakoj kategoriji nastupa/ju u finalnom natjecanju. Ocijene žirija biti će javno objavljene.

Svim sudionicima polufinalnih natjecanja stručni žiri će dodijeliti medalju, diplomu i prigodan poklon sponzora.

U finalnom natjecanju natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri, te im dodijeliti nagrade.

Odluke žirija su konačne.

Nagrade nisu novčane.

Organizacijski odbor Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula slobodan je dodijeliti posebne nagrade.

Organizator Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula zadržava pravo na reprodukciju i objavljivanje  snimki festivala ili njegovih dijelova na televizijskim i  radijskim  postajama, Youtube-u, Facebooku i ostalim društvenim mrežama, snimanje video i audio materijala tijekom natjecanja te ga objaviti ili umnožavati kao festivalsku građu.

Roditelji ili drugi pratitelji natjecatelja odgovorni su za svoje ponašanje, sigurnost i zdravlje, te ponašanje, sigurnost i zdravlje natjecatelja kojima su u pratnji.

Slanjem prijavnice natjecatelj i njegov zakonski zastupnik bespogovorno pristaju na pravila i uvijete festivala.

Troškove dolaska i smještaja snose sami natjecatelji. Organizator će natjecateljima i njihovoj pratnji ponuditi smještaj po povoljnoj cijeni.

Organizator zadržava pravo na izmjenu natječaja i propozicija.

Kotizacija po izvođaču i skladbi iznosi 375,00 kn (za uplate izvan Republike Hrvatske 50€) u koji iznos ulaze troškovi organizacije festivala, a dio iznosa biti će darovan Domovima za (ne)zbrinutu djecu – Domovi Karmelićanki.

Kotizaciju je potrebno uplatiti nakon što komisija izvrši izbor pjesama i natjecatelja, te o izboru obavijesti natjecatelja e-mail porukom koja će sadržavati detaljne upute, a najkasnije do 30. listopada 2018. na IBAN: HR7524840081135027621, Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb, odnosno SWIFT: RZBHHR2X za uplate izvan Republike Hrvatske.

Za prijavu je potrebno na www.carobnafrula.org ispuniti prijavnicu najkasnije do 14. listopada 2018. u ponoć!

Zakašnjele  i nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.

Kontakt za dodatne informacije: mdf.carobnafrula@gmail.com

U Zagrebu, 15. svibnja 2018.

organizacijski odbor
Međunarodnog dječjeg festivala
Čarobna frula